Spes Novum

[log] vreemde ontmoetingen

Eergister zat ik gewoon nog bij de inn en dacht ik er alleen voor te staan. Het volk hier kijkt me raar aan, maar ik ben vast niet de enige hier met werkkleding aan. Dat zij mijn werk niet snappen is niet mijn probleem. Toch heb ik nog niemand gezien die ook maar enigszins op mij lijkt. Ik zag een pamflet op de muur hangen en gezien ik nu niet meer naar huis kan en weinig bezittingen over heb kon ik maar beter gaan kijken wat die Sarah Brown te melden heeft. Ze beweert hulp nodig te hebben van volk dat van aanpakken weet. Toen ik daar aankwam zaten er nog meer wezens en ineens bleek dat dit geen solo-missie was. Ik heb nog gezegd dat ik normaal alleen werk. Toch, werk is werk en ik kan het geld nu goed gebruiken. Gelukkig is het eerste wat die Sarah deed het wegsturen van die slappe vent. Daar kan niemand wat aan hebben.
Sarah heeft drie problemen: er klagen mensen over een behekst huis waar een dode gevonden schijnt te zijn. Een boer waar het vee van blijkt te sterven en een aantal gestolen magische items. Het leek mij logisch om die taken te verdelen onder de vijf lieden maar deze willen samenwerken. Het zij zo. Het is ook wel een eigenaardige groep. Een van hen is bijna net zo groot als ma was, maar mist ongeveer iedere mogelijkheid om na te denken. De volgende is een gevederd soort en doet me vooral denken aan de vogels waar ik vroeger op joeg voor voedsel. Echter kan deze zich verstaanbaar maken en blijkt ook nog te kunnen toveren. Dat lijdt af, maar ik zal het te vriend houden. Er zijn ook nog twee hele kleine wezens. Één is een dametje dat meteen snoep begon te strooien. Hoewel de anderen haar direct vertrouwde ben ik iets minder naïef. Die andere kleine is zeker niet te vertrouwen en heeft z’n eerste diefstal al opgebiecht. Dat zal vast niet de laatste zijn dus ik houdt hem in de gaten. Ik heb normaal gesproken al niet genoeg over voor dit soort onderkruipsels, laat staat als ik niets meer over heb. Mocht hij iets bij mij proberen is ‘ie er geweest.
Toch gaan we met z’n allen op pad naar de boer. We zijn nog niet eens in de buurt van de standsgrens voor die lange domkop Gorbak ons in de nesten werkt. Fijn, nu is deze groep moeilijk aan het doen om die zwerver van eerder te redden. Nu al stadswachten aanvallen. Niet alleen hierom werk ik altijd alleen, maar nou is Gorbak dus ook z’n voet kwijt geraakt en gaan we gezamenlijk weer terug. Dit kan nog wel eens lang gaan duren.
Om alles nog mooier te maken blijkt deze groep geen enkele vorm van etiquette te beheersen. Terwijl er een overduidelijke rij staat, wordt er gewoon een afgehakte voet op de toonbank gezet en hulp geëist. Ook al heb ik geen zin in deze heisa, ben ik toch gewoon in de rij gaan staan voor het geval hun ‘plan’ niet werkt en de werklieden hier zich gewoon aan de regels houden. Toch blijken de domme woorden van Gorbak en het gekrijs van Avira te werken hier en worden ze nog geholpen ook. Mirabella gaat er ook achter aan en ik weet bijna zeker dat zelfs Zook mee is. Ik vraag voor de zekerheid of zij toevallig iets met die magische stok kunnen die ik heb maar het blijkt dat dat niet alleen onmogelijk is, maar dat ze vanuit het hogere management geen magie meer mogen verrichten. Dat lijkt mij problematisch, maar is een zaak voor een andere keer. Want terwijl ik zit te wachten halen die anderen nog een opdracht voor ons op de hals en kunnen we binnenkort ook nog een of andere grot vrij gaan maken. Ik vraag me af of er nog iemand slim genoeg is om bij te houden wat we allemaal beloven. Nog meer schuld heb ik geen behoefte aan namelijk. Uiteindelijk komt Gorbak naar buiten met een houten klauw waar hij zelf erg trots op is. Die vent moet uit gaan kijken dat hij niet te veel aandacht op eist, want nu kan hij niet eens meer normaal lopen. Dit gaat allemaal nog even duren.
De volgende dag gaan we uiteindelijk toch op weg naar de boer die langzaam al z’n vee ziet afsterven en er zelf ook verschrikkelijk uit ziet. De oplossing wordt snel gevonden en ook Mirabella bewijst haar nut. Iemand heeft de waterput vergiftigd. We hijsen Zook nog even de put in en hij vind inderdaad een doorgang. Er is hier meer aan de hand en dit kan nog wel eens vermakelijk worden. Mirabella krijgt het zelfs voor elkaar om de boer en boerin te genezen en ik betwijfel of het verstandig is geweest om altijd alleen op pad te gaan. Avira heeft ook een doorgang gevonden die misschien wel ondergronds naar deze waterput toe loopt, dus we gaan kijken of er wat op te lossen valt.

Comments

DaveyvdBerg reinoutmartijnhaank

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.